Dolar 34,5307
Euro 36,2417
Altın 3.019,14
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 8°C
Yağmurlu
Ordu
8°C
Yağmurlu
Paz 7°C
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 13°C

ORDU’NUN EN BÜYÜK PROJESİNE BÜROKRAT ENGELİ

ORDU’NUN EN BÜYÜK PROJESİNE BÜROKRAT ENGELİ
2 Ağustos 2022 18:30

Fatsa, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan, Gürgentepe, Gölköy, Aybastı, Niksar, Başçiftlik ve Reşadiye’yi yakından ilgilendiren Dünya Bankası’ndan 300 Milyon dolar destekli Bolaman Havzası projesinin öncülüğünü yapan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Oney Flaş FM’de ‘Projede niye bir hareket yok?’ sorusuna verdiği cevapta, Ankara’da bir Daire Başkanının engeline takıldığını söyledi.

Yediyıldız konuyla ilgili şunları söyledi; “Milletvekili olduktan sonra dedim ki Ordu’ya bir şey yapmamız lazım. Neden yapmamız lazım. Biz bugün varız yarın yoğuz. Tabi biz 19 yıllık iktidarda şartların çok iyi olduğu zamanda milletvekili olmadık. Şartların biraz daha ağırlaştığı zamanda milletvekili olduk. Aybastı, Kabataş’ta Orman Müdürlüğünde çalışan Orman Mühendisi arkadaşımız var. O bu işleri iyi biliyordu dedi ki Hazineye bir gidelim soralım ne var, ne yok diye. Hazineye gittik, orada bize dediler ki; Dünya Bankası bizden Havza Projesi istiyor, Proje bedeli ise 300 Milyon dolar. Hemen bir Bolaman Havzası projesi çıkardık. Bizi Dünya Bankasına yönlendirdiler, gittik, ‘Bizim böyle bir projemiz var, dedik. Onlar da dediler ki, ‘Türkiye’den biz de böyle bir şey istiyorduk zaten’. Dünya Bankası 5 kişilik bir komisyon kurdu. Geldiler havzayı gezdirdim. Konu havza olunca çok kurum giriyor işin içine, Tarım, Orman, Karayolları, DSİ Genel Müdürlükleri gibi… Dünya Bankasındaki yetkililer, ‘Siz bunu yapamazsınız. Kurumları bir araya getirmek zor, Türkiye’de bu tür projelerin hayata geçmesi bu yüzden çok zordur.’ dediler. Nitekim bu işe ikna etmek için DSİ’nin 2 ay peşinde dolandım.

ÜST DÜZEYDE DESTEK VARDI

Bu işe başlarken desteğini almak üzere o zamanın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la konuştum, çok olumlu buldu, desteğini ifade etti. Bu tür projelerin nihai kararını Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı var, orası karar veriyor. O zaman Strateji Başkanlığında Naci Ağbal vardı. Orada Berat Bey’in ismini söyleyince tamam deniliyordu. Bu proje 300 milyon dolarlık, 0.53 faizle 30 yıl vadeli bir proje, çok büyük ve çok avantajlı. Bu para Strateji Başkanlığına geldi, o ara Berat bey Bakanlıktan gitti. Naci Ağbal Merkez Bankasına geçti, ben de hastaneye yattım.

BANA GÖRÜNTÜSÜNÜ ATTILAR

Su konusunda da, yol konusunda da çalışıyoruz. 300 milyonluk o proje bedelini getirebilseydik Fatsa, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan, Gürgentepe, Gölköy, Aybastı, arkada Niksar, Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerinin sorunlarında kullanacaktık. Ama bu işlere bakan bir tane Daire Başkanı var engel çıkartıyor. Maalesef çok üzgünüm, gerçekten üzgünüm. Bana videosunu atmışlar. Kendi aralarında konuşurken diyor ki bu Daire Başkanı; “Ben bunun hepsini silerdim de bir milletvekili var başımızın etini yiyor. Proje kapsamında 2022 yılı için 70 milyon dolar ayrıldı. Bu konuyla ilgili mücadelem bitmedi, devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.