Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 22°C
Yağmurlu
Ordu
22°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Google’ın katlanabilir telefonu yine ertelendi

Google, katlanabilir telefon modeli Pixel Fold’un piyasaya çıkış tarihini yeniden ertelemek zorunda kaldı.

Google’ın katlanabilir telefonu yine ertelendi
4 Ocak 2023 14:56

Samsung, Huawei ve Motorola’dan sonra Google da katlanabilir telefon pazarına girmek istiyordu. Hatta Google Pixel Fold adındaki telefonun 2022’de tanıtılacağı söyleniyordu.

Google’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu olacağı söylenen Pixel Fold’un piyasaya çıkış tarihi, daha sonra 2023’ün ilk çeyreği olarak belirlenmişti. Ancak yine bir erteleme kararı geldi.

Google Pixel Fold yine ertelendi

Google, 2023’ün üçüncü çeyreğinde Pixel katlanabilir telefonun seri üretimine başlamayı planlıyor. Rapora göre, telefonun ilk çeyrekte çıkış yapma şansı yok.

Samsung’un, bu telefon için ekran üretimini en erken temmuz-ağustos diliminde yapması bekleniyor. Bu nedenle telefon, 2023’ün ilk aylarına yetişmeyecek.

Güney Koreli teknoloji devi  Samsung, aynı zaman diliminde Galaxy Z Fold5 katlanabilir telefonunu piyasaya sürecek. Bu nedenle Google, Samsung ile ciddi bir rekabete girecek.

Google Pixel Fold özellikleri

Google’ın 2023’te tanıtacağı söylenen katlanan ekranlı telefonu Pixel Fold’un iç ve dış ekranları, Samsung tarafından üretilecek.

Paylaşılan Geekbench verilerine göre Google Pixel Fold, Pixel 7 serisinde karşımıza çıkan Tensor G2 işlemcisinden güç alacak. Bu işlemciye, 12GB RAM ve Android 13 işletim sistemi eşlik edecek.

Geekbench testlerinde Google Pixel Fold, tek çekirdekte 1047, çoklu çekirdekte ise 3257 puan aldı. Bu skorlar, aynı testlerde 1524 ve 4597 puan alan Snapdragon 8 Gen 2 karşısında biraz düşük kalıyor.

Google Pixel Fold fiyatı

Analistlere göre Pixel Fold, 2023’ün Mayıs ayında 1.799 dolar fiyatla piyasaya sürülecek.

Samsung, şu anda katlanabilir telefon pazarına hakim durumda, dolayısıyla Google’ın Samsung ile rekabet edebilmesi için daha iyi veya daha ucuz bir ürün çıkarması gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.