Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 25°C
Hafif Yağmurlu
Ordu
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 25°C

ŞANLITÜRK : “DEVLETİMİZE DE GENEL BAŞKANIMIZA DA SÖZ ETTİRMEYİZ “

ŞANLITÜRK : “DEVLETİMİZE DE GENEL BAŞKANIMIZA DA SÖZ ETTİRMEYİZ “
15 Şubat 2023 14:28

🔴DEVLETİMİZE DE GENEL BAŞKANIMIZA DA SÖZ ETTİRMEYİZ 
 
Genel başkanımız Dr.Devlet Bahçeli ömrünü devletine ve milletine adamış bir liderdir. Her zaman milletimizin ve devletimizin yanında olmuştur. 
Devletimize de Muhterem Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli’ye de söz ettirmeyiz. 
 
Muhterem Genel başkanımızın ne söylemesi beklenmektedir; “Devlet dururken, devletin kurumları dururken, bu devleti dağıtalım, bütün kurumlarını yıpratalım özel dernekler üzerinden hizmeti götürelim” demesi mi beklenmektedir. 
 
🔴 ÇOK BEDELLER ÖDEDİK 
Biz bu devleti kurarken çok büyük bedeller ödedik. 
Bu ödediğimiz bedelleri verdiğimiz şehitleri unutursak olmaz. Devletimizin milletimizin vatanımızın bekası önceliğimizdir. Devletimizi ve devletimizin kurumlarını asla yıpratmamalıyız. Bu kurumlar hepimizin kurumudur. 
 
Muhalefetin iktidar olmak gibi bir gailesi olmadığı için devlet kurumları yıpratarak, iktidarı yıprattıklarını zannetmektedirler 
 
Siyaset yapacaksanız hükümetin uygulamaları üzerinden her zaman eleştiri hakkınız bakidir, ama asla devletimizin kurumlarına laf ettirmeyiz. 
 
Eksiklikleriyle noksanlıklarıyla bizim kurumlarımızdır, vazgeçemeyiz. Gidecek başka bir kapımız da yoktur. 
 
Devletimizin kurumlarında aksaklık yolsuzluk, usulsüzlük, çökme gibi bir şüpheniz varsa; Ankara’da da şerefli Türk hakimleri var. 
 
Elinde bilgisi, belgesi olan mahkemelerimize başvursun. Devletimizin bütün kurumlarının ayakta olduğu gibi, adliyelerimiz de ayaktadır. 
Toplanan paraların kaydı devlette mevcuttur ve nereye harcandığı bellidir. Bu tür açıklamalara en güzel cevabı, yine CHP Milletvekili olan İlhan Kesici vermiştir. Kesici; “Bu devlet bir evrakı yedi kez kaydetmektedir” demiştir. 
 
🔴ÖZEL STK’LARIMIZIN ÇABALARINI TAKTİR EDİYORUZ 
Özel STK’larımızın, derneklerimizin kendi çabalarını takdirle karşılıyoruz. Kim bu yarayı sarmak için duvara bir taş koymuşsa, bu yükü kaldırmak için zerre kadar çaba göstermişse hepsine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. 
 
🔴BU GÖREVİ AHBAB’A ÇAVUŞ’A DEVREDEMEYİZ 
 
İki tane derneğin kulağa hoş gelen söylemlerini, devletimizin yetkili kurumlarıyla kıyaslamaya kalkarsak olmaz. 
Hiçbir derneği devletin yerine koyamayız. Yarın ahbaplık bozulduğu zaman, kendinize başka bir ahbap ya da çavuş arayışı içerisinde olursunuz. Türk milleti ayaktadır, devletimiz ayaktadır, millet devletin, devlet de milletin yanındadır. Devletimizin asli görevi de zaten budur. Bu görevi Ahbab’a Çavuş’a devredemeyiz. 
 
🔴GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR, BERABER OLMA GÜNÜDÜR 
 
22.000 km² topraktan, 72.5 Millet gelerek, 782.000 km² toprağa sığınarak bir devlet, Cumhuriyet kurmuştur. 
100 yıllık bu serüvende acılarla, kederlerle, sevinçlerle, başarılarla yoğrula yoğrula tek millet olmuştur. 
Yaşadığımız bu asrın felaketi de göstermiştir ki bu millet tek yürektir. Milletimizin birliğini dirliğini yaralayacak, örseleyecek her türlü açıklamadan kaçınılmalıdır. 
Gün birlik olma günüdür, beraber olma günüdür. 
 
🔴MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE KAST EDEN HİÇBİR KİMSEYE MÜSADE ETMEYECEĞİZ 
 
El birliği yapacağız, güç birliği yapacağız bu yaraları saracağız. Yıkılan konutlarımızın yerine daha güzellerini yapacağız, daha güçlülerini yapacağız. 
Yaşadığımız bu acıları fırsat bilerek, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine kast eden hiçbir kimseye müsade edilmeyecektir. 
Bu zaman siyaset yapılacak zaman değildir. Yaşadığımız olağanüstü dönem geçtikten sonra oturur konuşuruz, siyasetimizi de yaparız eleştirimizi de yaparız. 
 
Rabbim bu milletin birliğini dirliğini daim etsin. 
Ülkemize ve milletimize bir daha böyle büyük acılar göstermesin. 
Bizleri altından kalkamayacağımız imtihanlarla imtihan etmesin. 
Çektiğimiz sıkıntıları, yaşadığımız acıları günahlarımıza kefaret etsin. 
 
Türk milleti; tarihin kendi üzerine yüklemiş olduğu bu büyük rolü oynayacak yerine getirecektir ve nizam-ı alem ülküsünü, İslam’ın Sancaktarlığını, bayraktarlığını yerine getirecektir. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 
 
Saygılarımla… 
Naci Şanlıtürk