Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 21°C
Yağmurlu
Ordu
21°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Vali Erol, “Şehrin Aylık Kültür Ajandası Olmalı”

Vali Erol, “Şehrin Aylık Kültür Ajandası Olmalı”
25 Ekim 2023 08:46

Vali Erol, “Şehrin Aylık Kültür Ajandası Olmalı”

Yunus Emre’yi anma programları kapsamında ilimizde yapılabilecek etkinlikleri belirlemek amacıyla Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, OBB Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü, halk ve tasavvuf şairi ve Türk-İslam kültürünün temsilcisi Yunus Emre’nin hayatının, eserlerinin gelecek nesillere aktarılması için yapılacak etkinliklerin il geneline yayılmasını istedi.

Ordu Üniversitesinde 20 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğünü, 11 bine yakınının il merkezinde, geriye kalanının da ilçelerde bulunduğuna dikkat çeken Vali Muammer Erol, “İlimize gelen üniversite öğrencilerine sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuz var. Onlara maneviyat kazandıracak etkinlikler yapmalıyız. Kendi medeniyet değerlerimizi iyi anlatmalıyız. Bunlardan birisi de Yunus Emre’dir. Bu konuda yerelden başlamak üzere genele doğru ‘Yunus Emre Söyleşileri’ adı altında sempozyum, panel, konferans, söyleşi programları düzenlenebilir. Bunun için de bir etkinlik takvimi oluşturabiliriz” dedi.

“Gençlere sahip çıkmada gönüllü olmak yetmez, dertli olmak gerekir” diyen Vali Muammer Erol, “Gönül birliğimiz var. Gelin el birliği de yapalım ve çorak iklimi yeşertelim. Gençlerimizin, maneviyatı yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlayalım. İlimizde misafir olan öğrenciler, eğitim hayatını tamamladıklarında övünecekleri bir şeyleri olmalı.”

Ordu’da yapılacak kültürel etkinliklerin herkese ulaşabilecek bir formata getirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Vali Erol, “Şehrin kültür hayatına neler katabiliriz? Hep birlikte buna kafa yormalıyız. İl’de düzenlenecek kültürel etkinliklerden haberdar olunabilecek tek bir adres olmalı. Şehrin aylık kültür ajandası olmalı. Bu konuda kurumlar bir araya gelip, aylık kültür etkinlikleri takvimi oluşturulmalı. Hangi ay, hangi etkinliği, nerde yapacağımızı tek bir adresten duyurmalıyız” diye konuştu.