Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 7°C
Yağmurlu
Ordu
7°C
Yağmurlu
Pts 11°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 13°C

BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ BİR PROJEYE PAYDAŞLIK YAPIYOR

BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ BİR PROJEYE PAYDAŞLIK YAPIYOR
13 Haziran 2024 16:05

BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ BİR PROJEYE PAYDAŞLIK YAPIYOR

ORDU’DA, AFETLERE HAZIRLIKLI OLMA SÜRECINDE VATANDAŞIN ROLÜ VE KATKILARININ KONUŞULDUĞU BİR ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin paydaşı olduğu ve ev sahipliğini yaptığı Avrupa Birliği tarafından desteklenen C2IMPRESS projesi kapsamında “Vatandaş Katılımı” çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, afetlere hazırlıklı olma sürecinde vatandaşın rolü ve katkısı ele alındı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Çoklu Tehlike ve Afet Risklerine Karşı Dirençli Toplum Bağlamında Ortak Anlayış ve Farkındalık Geliştirilmesi” (C2IMPRESS) projesi kapsamında “Vatandaş Katılımı” adlı bir çalıştay gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Otağında gerçekleştirilen çalıştaya kamu çalışanları, işçiler, öğrenciler, emekliler, ev hanımları, muhtarlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve esnaflar olmak üzere toplam 60 kişi katıldı.

VATANDAŞLARIN AFETLERDEKİ ROLÜ ELE ALINDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğindeki çalıştayın raportörlüğünü İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Şentürk, Dr. Ömer Özdinç ve Proje Uzmanı Demet Dağıtır yaptı. Çalıştayda, afetlere hazırlıklı olma sürecinde vatandaşın rolü ve katkısı ele alındı. Katılımcılar, afet öncesi, sırası ve sonrasında vatandaşların nasıl daha aktif bir rol oynayabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

ÇOKLU AFETLERE KARŞI TOPLULUK DİRENCİNİ ARTTIRMAK AMAÇLANIYOR

C2IMPRESS projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırıma Merkezi tarafından yürütülen “Vatandaş Katılımına Dayalı Geliştirilen Birlikte Oluşturma ve Tasarım Çerçevesinin (VVÇ) Saha Uygulaması: Ordu Örneği” başlıklı çalışma, projenin paydaşları arasında yer alan Ordu Büyükşehir Belediyesinde çoklu afetlere karşı topluluk direncini arttırmayı amaçlıyor. Proje, toplumsal güvenliğini arttırmak amacıyla çoklu afetlere karşı etkin bir erken uyarı sistemi geliştirmeyi hedefliyor. Proje, teknolojik bir sistemi kurmakla kalmayıp bu sistemin kent sakinleri tarafından etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamayı planlıyor. Çalıştay ile toplumun bütün kesimlerinin bu sürecin bir parçası olması amaçlanıyor.

DAHA DAYANIKLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER KURULMASI AMAÇLANIYOR

Öte yandan C2IMPRESS projesi, Türkiye Fransa, Portekiz, Yunanistan, İspanya, Avustralya ve İngiltere olmak üzere 7 farklı ülkeden 16 ortaklı bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor. Türkiye’den proje koordinatörü Sampaş Holding, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi bu konsorsiyumda yer alıyor. 5,09 milyon Avro bütçeye sahip proje, dünyada afetlere karşı daha dayanıklı ve sürdürülebilir şehirler kurulmasını amaçlıyor.