Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 25°C
Yağmurlu
Ordu
25°C
Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER YETİŞİYOR

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER YETİŞİYOR
15 Ağustos 2024 10:41

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER YETİŞİYOR
Akkuş ilçesi Salman Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine gönüllü oldular.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gerçekleştirdiği faaliyetlerle hem itfai olaylara en hızlı ve profesyonel şekilde müdahale ediyor hem de önleme ve eğitim çalışmaları ile itfai olayların oluşmasının önüne geçmek için bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri yapıyor. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı itfai olaylara en erken şekilde müdahalede önemli bir yer tutan gönüllü itfaiyecilik çalışmalarına hız verdi.
Akkuş ilçesinden gelen talep üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) eğitmenleri tarafından vatandaşlara 45 saatlik gönüllü itfaiyecilik eğitim başlatıldı. Salman Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar eğitime katılarak projede yer aldı.
İtfaiye teşkilatının ve Ordu’nun yangın istatistikleri hakkında bilgi verilerek başlanılan eğitimde, yangına müdahale şekilleri ve ekip çalışması üzerinde tatbikatlar gerçekleştirildi.

Eğitim sonrası gönüllü itfaiyeciler, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde bulundukları ilçelerdeki itfaiye birimleri tarafından koordine edilecek. Ayrıca gönüllü itfaiyecilere araç-gereç ve malzeme desteği verileceği gibi itfaiye teşkilatının her türlü eğitim ve diğer organizasyonlarında yer alması sağlanacak.