Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 25°C
Hafif Yağmurlu
Ordu
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Ordu’da 1200 kişi işe alınacak

Ordu’da 1200 kişi işe alınacak
5 Eylül 2024 12:24

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP), işsizlerin istihdam edilmesini amaçlayan yeni bir proje olarak duyuruldu. Bu kapsamda, Ordu iline tahsis edilen 1200 kişilik kontenjan için başvurular 8 Eylül tarihine kadar yapılacak.

İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir?

İUP, iş gücüne katılımı artırmak için özellikle kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler ve engelliler gibi dezavantajlı grupları hedefleyen bir programdır. Program, katılımcılara bilgi, beceri, iş disiplini kazandırmayı amaçlarken, kamu hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler de içeriyor.

Kimler başvurabilir?

Programa başvurmak isteyenlerin, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir ay içinde sigortalı olarak çalışmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Kadınlar, öğrenciler, engelliler ve eski hükümlüler gibi gruplar ise öncelikli olarak değerlendirilecek.

Program kapsamında sağlanan haklar

Program, yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay sürecek şekilde planlandı. İlk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimlerle haftada 37,5 saat (5 gün), sonraki haftalarda ise haftada 22,5 saat (3 gün) sürecek şekilde uygulanacak. Katılımcılar, bu süre zarfında başka bir işte çalışmaya da devam edebilirler.

Programa katılanlara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak ve kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak. Program, katılımcılara toplamda 140 fiili gün boyunca fayda sağlayacak.

Başvurular, İŞKUR e-şube, Alo 170, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ünye ve Fatsa İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden yapılabilecek.