Dolar 34,5071
Euro 36,1765
Altın 2.986,33
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 22°C
Az Bulutlu
Ordu
22°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 22°C
Cts 8°C
Paz 7°C

ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FUARI AÇILDI

ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FUARI AÇILDI
24 Ekim 2024 16:15

BAŞKAN GÜLER: BALI ORDU EKONOMİSİNE KAZANDIRMAMIZ GEREKİYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgenin arıcılık potansiyelini artırmayı ve yeni teknolojilerin tanıtımının hedeflendiği Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’nın açılış programına katıldı.

24-27 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı Altınordu İlçesi Ordu Yenişehir Stadı Kapalı Otoparkında gerçekleştirilen programla başladı. Programa katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, balın Ordu ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Güler şöyle konuştu:

“Fındıkta birinci olduğumuz gibi balda da birinci veya ikinci sırada yer alıyoruz ancak balı mutlaka Ordu’ya getirip, Ordu ekonomisine kazandırmamız gerekiyor. Ürettiğimiz yerde satıyoruz. İkinci olarak balı tenekelerde değil, küçük kaplarda ilaç gibi kıymetli, gerçek değerinde satmamız gerekiyor. Bu nedenle ambalaj ve paketleme boyutu da bir o kadar önemli. Öte yandan katma değeri yüksek ürünler haline getirerek balı akıllı bir şekilde nasıl üretiriz bunu düşünmemiz gerekiyor. Mesela arı sütü nerede? Biz Büyükşehir Belediyesi olarak arı sütü ile ilgili eğitimler verdik. Teneke teneke bal yerine ufacık bir arı sütü ile bu değeri elde etmemiz mümkün. Bu nedenle arıcılık konusunda katma değeri yüksek ürünlere geçmemiz gerekiyor. Arıcılarımız zor şartlar altında çalışıyorlar. Onlara yürüyen ev diyebileceğimiz karavanlar kazandırabiliriz. Bizim o imkanımız var. Balı depolamak adına da ilave bir ünitemiz olursa balı ürettiğimiz yerde satmak zorunda kalmayız. Burada satarız ve böylece katkısı Ordu’ya olur. Bu nedenle işin pazarlama yönü önemli. Bu çalışmaları birlikte yaparak bire on, bire yüz kazanmamız mümkün.”

Katılımcıların stantları gezerek bilgi aldığı programda Başkan Güler’e plaket takdiminde de bulunuldu.