Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 22°C
Yağmurlu
Ordu
22°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 25°C

“ORDU-GİRESUN VE SAMSUN’DAN UÇUŞ YOK, TRABZON’DAN 3 UÇUŞ VAR”

“ORDU-GİRESUN VE SAMSUN’DAN UÇUŞ YOK, TRABZON’DAN 3 UÇUŞ VAR”
24 Haziran 2022 22:29

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Karadeniz’deki havalimanları arasındaki adaletsizliğe Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile itiraz etti. Adıgüzel, “Aynı günde Ankara’ya 3 ilden tek bir uçuş yokken, diğer komşu ilden 3 uçuş birden oluyorsa bu haksızlıktır” dedi.

Karadeniz’de mevcut 3 havaalanına Rize Havaalanı da eklenince 4 havaalanı oldu.

Adıgüzel: “Çarşamba günü, Samsun ve Ordu-Giresun havaalanlarından Ankara’ya uçuş yok. Ancak komşu il Trabzon’dan sadece bugün Ankaraya 3 uçuş birden var. Samsun, Ordu ve Giresun 3 ilden bir uçuş bile yokken bir ilden 3 uçuş var. Üstelik bu iki bölgenin yolcu kapasiteleri de hemen hemen eşdeğer. Biz komşu il için sefer sayısı azaltılsın vesaire demiyoruz. Ama en azından Samsun ve Ordu-Giresun havaalanlarına da birer sefer konulsun diyoruz. Samsun, Ordu ve Giresun’un başkenti de Ankara değil mi. El insaf..

İl dışındaki nüfusları bakımından Türkiye’de ilk 4 ilden 2. Ordu 4. Giresun yurt dışı nüfusları açısından da önde gelen iller arasında. Hal böyleyken uçuş sefer sayıları açısından bunun gözetilmemesi anlaşılır gibi değil. Ankara’ya bugün 3 ilden bir uçuş bile yokken bir ilden 3 uçuş olması karşısında şunu söylüyoruz bürokrasideki mikro milliyetçilik yeter artık!
Sizin keyfinize keder bu 3 ilin insanları farklı havaalanlarına taşınmak zorunda değil.

Lütfen adalet ve hakkaniyet!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.