Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 22°C
Yağmurlu
Ordu
22°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 25°C

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI İBRAHİM UFUK KAYNAK KİMDİR?

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI İBRAHİM UFUK KAYNAK KİMDİR?
9 Nisan 2023 23:40

Verdiği bir sokak röportajında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, tarihi perspektif ve örnekler üzerinden anlatmasıyla sosyal medyada büyük ilgi ve destek gören Stratejist-Analist İbrahim Ufuk Kaynak, AK Parti tarafından Ordu 2’nci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. Kaynak, bir süredir Yeni Şafak ve TVNET’in sevilen programı HAFIZA ile izleyiciyle buluşuyordu.

Türkiye, seçim sath-ı mailine girdi. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde aday olacak isimlerin listeleri, partiler tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunuldu. Listelerin YSK’ya teslim edilmesiyle merak edilen milletvekili adaylarının isimleri de netlik kazandı.

Yeni Şafak’ın sevilen programı HAFIZA ile ekranlara gelen İbrahim Ufuk Kaynak Ordu’dan aday oldu
Verdiği bir sokak röportajında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, tarihi perspektif ve örnekler üzerinden anlatmasıyla sosyal medyada büyük ilgi ve destek gören İbrahim Ufuk Kaynak, AK Parti tarafından Ordu 2’nci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. Kaynak, bir süredir Gazeteci Ersin Çelik ile birlikte, Yeni Şafak ve TVNET’in sevilen programı HAFIZA’da izleyiciyle buluşuyordu.

Yaklaşık 60 bölümdür izleyicilere Türkiye ve dünya gerçeklerini aktaran Stratejist Kaynak, adaylığı sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,
“Sıra Türkiye Yüzyılı’nda. Çıktığımız bu kutla yolda Mevla’m utandırmasın.”
ifadelerini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak kimdir?

1961 yılında Ordu Merkez’de dünyaya geldi. Türkiye, İngiltere ve Avustralya’da yaşadı; evli ve üç çocuk babası.Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunu olan İbrahim Ufuk Kaynak, Avustralya Victoria Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Asya Çalışmaları’nda Medeniyetler Arası Çatışma konusu üzerine çalışmalar yaptı.

1990’lı yıllarda Refah Partisi Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu ve Meclis Başkan Vekili Yasin Hatipoğlu’nun Danışmanı olarak görev yaptı. Kaynak Melbourne AK Parti Başkan Yardımcısı ve Sandık Komisyonu Başkanı olarak da siyaset sahnesinde görev aldı.

Kaynak, bir arkeolog ve sanat tarihçisi olarak Türk-İslam medeniyetinin dünü, bugününün anlaşılması ve geleceğinin kurgulanması üzerine yoğun araştırmalar yaptı. Günümüz küresel stratejilerini çok daha kolay anlaşılır duruma getiren Kaynak, küresel sömürü, kolonileşme ve medeniyetler arası çatışma konusunu irdeledi.