Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 21°C
Yağmurlu
Ordu
21°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 25°C

AK Parti’de aday başvuruları başladı

AK Parti’de aday başvuruları başladı
9 Kasım 2023 09:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, aday başvurularının bugün başladığını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Seçim adaylarının bağışları Gazze’ye yardım için kullanılacak.

Bu dijital sistem sayesinde başkasının yerine oy kullanmayı neredeyse minimize ediyoruz. Geçersiz oy yok denecek kadar az. Aday başvurularının dijital ortamda alınmasına bugün başladık. 3 ton kağıt israfının önüne geçeceğiz. 19 Kasımdaki dijital temayül yoklamasında da 3 ton kağıt israfı önlenecek. İtiraz ve şikayetler de dijital olarak alınacak. Seçim faturası bu sayede doğaya kesilmesin diye katkı sağlıyoruz.

Bundan sonraki seçimlerde de dijital süreçleri devreye alıp çevreye katkı sağlamak istiyoruz. Bağışlar Gazze’ye gitsin istedik. Bütün teşkilat mensuplarımız ve aday adayı kardeşlerimizle katkı sağlamak istedik.​” dedi.

Adaylık Ücretleri Belli Oldu

Adaylık başvuru ücretleri de belirlendi. Buna göre;

-Büyükşehir belediye başkan adaylığı 50 bin TL,

-İl belediye başkan adaylığı 30 bin TL,

– İlçe belediye başkan adaylığı 20 bin TL,

-Belde belediyeleri başkan adaylığı 10 bin TL,

-Büyükşehir meclis üyeliği 10 bin TL,

-İl genel meclis üyeliği 5 bin TL.