Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 25°C
Yağmurlu
Ordu
25°C
Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C

FATSA FENER ADASI’NDA SEZON BAŞLIYOR

FATSA FENER ADASI’NDA SEZON BAŞLIYOR
12 Haziran 2024 16:35

FATSA FENER ADASI’NDA SEZON BAŞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Türkiye’de eşine az rastlanır proje olarak hayata geçirdiği Fatsa Fener Adası’nda yeni sezonun açılışı yapılıyor. Geçtiğimiz yıl vatandaşların ilgi odağı olan adanın bu yılda da ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in var olan turizm alanlarının daha cazip hale getirilmesi, turistik cazibeli mesire alanlarının arttırılması amacıyla başlattığı projelere eklenen Fatsa Fener Adası yeni destinasyon alanlarının gözdesi oluyor.

13 HAZİRAN’DA ZİYARETE AÇILIYOR

Başkan Güler’in prestij projelerinden birisi olarak Ordu’da hayata geçirdiği, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini kazanan Fatsa Fener Adası’nda bu sezonda hazırlıklar tamamlanarak 13 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da vatandaşların ziyaretine açılacak. Düzenlenecek olan tekne seferleri ile adayı ziyaret edecek olan vatandaşlar doyumsuz manzaranın ve yeni bir heyecanın tadını çıkaracak.

FATSA FENER ADASINA YENİ KİMLİK

Ordu’nun Fatsa ilçesinde denizin ortasında bulunan kayalık üzerine oluşturulan ahşap zemin ile 150 kişilik açık alan, kafe, seyir terası, seyir dürbünleri, balık izleme havuzları ve kuş gözlem noktası gibi çalışmalarla yeni bir kimlik kazandırılan Fatsa Fener Adası’nın Türkiye’de tek olan İstanbul’da Kız Kulesi; dünyada ise Hırvatistan’da Korkya Fener Evi, Molo Adası, Porfer Adası, Seveti Adası ve İsveç’te Pater Noster Adası gibi örnekleri yer alıyor.