Dolar 38,2004
Euro 44,1423
Altın 4.172,02
BİST 9.311,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 13°C
Çok Bulutlu
Ordu
13°C
Çok Bulutlu
Sal 13°C
Çar 14°C
Per 16°C
Cum 16°C

Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı Yapıldı
27 Mart 2025 15:11

İklim kaynaklı ve mevsimsel geçişlere bağlı olarak ülkemizde ani ve aşırı yağışlar neticesinde sel, su baskını, taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ gibi hidro-meteorolojik olayların afete dönüşmemesi ve yol açabileceği kayıpların giderilmesi amacıyla risk azaltma ve önlem çalışmalarının değerlendirildiği Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı’nın amacı hakkında bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, “Meteorolojik, biyolojik kökenli afetlere karşı hazırlıklı olabilmek, idare kapasitesini artırmak, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek ve riskleri önceden tespit etmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlimiz, Karadeniz’de eşsiz doğasına sahip olmasının yanı sıra coğrafi yapısı gereği sel, heyelan, fırtına gibi hidro-meteorolojik afetlere karşı hassas bölgelerimizden biridir. Aynı zamanda bölgenin jeolojik yapısı da belirli riskler barındırmaktadır. Bu nedenle afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmaların titizlikle yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Kurumlarımızın bilinçli bir şekilde hareket etmesi, kaynaklarımızın etik kullanımı ve doğru müdahale stratejilerinin belirlenmesi hayati önem taşımaktadır. Afet yönetimi yalnızca bir kurumu değil, yerel yönetimlerini, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın da içinde olduğu geniş bir iş birliği gerektirir. Bu süreçte her birimizin üstlendiği sorumluluk büyük önem arz etmektedir” dedi.

Ordu’nun afetsellik durumu hakkında da bilgi veren Ümit Ünal, Ordu’nun afetsellik haritasının oluşturulduğunu, muhtemel afet ve acil durumlar öncesinde gerekli hazırlık çalışmalarının yapıldığını, risk azaltma ve önlem çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

Toplantıda, Ordu’da muhtemel hidro-meteorolojik afetler nedeniyle yaşanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek adına yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.