Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 25°C
Yağmurlu
Ordu
25°C
Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 25°C

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU ORDU’DA SESLENDİ

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU ORDU’DA SESLENDİ
15 Nisan 2023 18:06

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu adına miting düzenlendi.

Konuşmasına “İstanbul’da 16 milyon hemşerimden selam getirdim. İstanbul’dan Ordulu hemşehrilerimden selam getirdim. Ben geldim. Ben evladınız geldi. Sizleri çok seviyorum. Biz bu meydanda sizlerle beraber dertleştik. 2019’da tam şu köşede akşam vakti karanlıklaşmış bir halde yine böyle coşkulu bir kalabalıkla aç şu bayrağı ne yazık ki demokrasiye darbe vuran ne yazık ki sandıkta kazanılmış bir seçime bertaraf etmeye çalışan bir avuç insan İstanbul seçimini iptal ettiğinde bu meydanda sizinle dertleştik bana moral verdiniz. Bana güç verdiniz. Umut oldunuz. Kardeşinizi yalnız bırakmadınız. Evladınızın yanında oldunuz. Sevgili hemşehrilerim. Benim güzel memleketimin insanları. Bu cennet vatanın evlatları. Bugün yine bir aradayız. Çok güzel bir baharı karşılamak için bir aradayız. Gücünü bilen, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ahlakıdır. En iyi temsil edecek erdemli, hak, hukuk, adaletin savunucusu genel başkanım 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdi.” Şeklinde başlayan İmamoğlu devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“4 yıldır İstanbul’da görev yapıyorum. Allah şahittir ki her yerde şunu söyledim. Allah’ım beni aileme mahcup etme Allah’ım beni, doğduğun topraklara Karadenizlileri mahcup etme. Allah’ım beni 86 milyon insanıma mahcup etme. Görevini iyi yapan insan olmak, insanını mutlu eden, 16 milyon insana eşit davranan, adil olan insanlara iyi davranan benim arkamda bir tablo vardır. 10 seneye yakın Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’ı ziyaretinde bir köylüyü dinlerken çekilmiş bir fotoğraf. Öyle bir dertlenerek insanına bakıyor ki öyle bir oy insanın ızdırap çektikleri 1930 yılında dünyada ekonomik buhran varken köyündeki sıkıntıları anlatırken gözünün içine bakarak gözüyle konuşarak kalpten dinleyerek o bakış var ya işte o bakışla 16 milyon insanı dinlemeye gayret eden bir yönetici olmaya çalıştık. İşte fırça atar gibi değil. Suratı asık, kavga eder gibi değil, çocuğu, kadını, öğrenciyi, doktoru, genci, işçisi, emekçiyi üniversite hocasıdır. Fırçalayarak değil, ona kavga ederek olup onu kötüleyerek değil moral vererek, sırtını sıvazlayarak benim hemşehrilerim, İyi yönetici devletin gücünü vatandaşa gösteren yönetici değildir devletin şefkatini, devletin edebini, devletin kucaklayıcı ruhunu herkese gösteren iyi yöneticidir. Doğusu batısı güneyi kuzeyi yok. Vatanın her köşesindeki insanı ayırt etmeden insanına hizmet eden erdemli yönetici gibi davranan iyi insan olmaktır iyi yönetici. Biz işte bu Allah şahittir, başardık, başaracağız. Devleti her kurumundan partizanlığı söküp atacağız.” Dedi.