Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 24°C
Yağmurlu
Ordu
24°C
Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 24°C

KOVAN ENERJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAMİ KOVANCI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

KOVAN ENERJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAMİ KOVANCI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
22 Mart 2023 15:55

Kovan Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kovancı, AK Parti’den Ordu milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Sami Kovancı yaptığı şu açıklama ile aday adaylığını duyurdu:

“Yüzyılın seçiminde, milletimize hizmet yolundaki kutlu yürüyüşümüzde Rabbim; mahçup etmesin, yar ve yardımcımız olsun. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Milletvekili Aday Adayı başvurumu yapmış bulunuyorum. Desteğiniz ve dualarınızla vatanımıza, devletimize, memleketimize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah.
Şimdi vakit Türkiye Yüzyılının inşası için, Ordu’da ve Türkiye’de bir kez daha destan yazmak için yollara düşme vaktidir. Bugüne kadar başardık yine başaracağız. Türkiye için, hemen şimdi!” dedi.

SAMİ KOVANCI KİMDİR?

1964 yılında Ordu’da doğdu.
İlköğretim ve lise öğrenimini Ordu’da tamamlayan KOVANCI, 1986 yılında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Sami KOVANCI 1987-1989 yılları arasında, TEK Ordu İl İşletme Müdürlüğünde Başmühendis, 1990-1991 yılları arasında, TEK Elektrik Üretim İletim Daire Başkanlığında Mühendis, 1991-1997 yılları arasında TEK Fatsa İlçe İşletme Başmühendisi olarak çalıştı.
1997-1998 yılları arasında TEDAŞ Nevşehir Müessese Müdürü ve Yönetim Komitesi Başkanı,1998-2003 yılları arasında TEDAŞ Yozgat Müessese Müdürü ve Yönetim Komitesi Başkanı olarak görevini sürdüren KOVANCI, 2003-2010 yılları arasında TEDAŞ Genel Müdürlüğü AR-GE Planlama ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.
Ağustos 2010 tarihi itibariyle AYEDAŞ Genel Müdürü olan SAMİ KOVANCI, halen bu göreve devam etmektedir.
Sami KOVANCI, Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Görev yaptığı kurum ve kuruluşlarda; -Elektrik Dağıtım Tesislerini Planlama, Projelendirme – Tesis, İşletme, Tahakkuk, Tahsilat ve Müşteri Hizmetleri konusunda saha deneyim.
2003 yılından sonraki TEDAŞ Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde yapmış olduğu yaklaşık 7 Milyar TL’lik yatırımların planlanması ve gerçekleştirilmesi
Üretim santrallerinin dağıtım sistemlerine bağlanması.
İstatistik ve faaliyet raporlarının hazırlanması.
Güç ve Fider tahsisleri vb. -Avrupa Yatarım Bankası ve Dünya Bankası ile yapılan 530 Milyon Euro’luk kredi müzakerelerinin yapılarak anlaşmalarının yapılması ve yatırımların gerçekleştirilmesinde Daire Başkanı olarak ve bu krediler kapsamında yapılan Ankara ve Konya illerinin ve Türkiye’nin en büyük otomasyon Projesi olan SCADA / DMS Projesinde Proje Başkanlığını yürüttü.