Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 25°C
Hafif Yağmurlu
Ordu
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C

NASA, Mars’ta rüzgar enerjisiyle yaşam kuracak

NASA araştırmacıları, gelecekte Mars’a gidecek astronotların rüzgar enerjisinden yararlanarak yaşam alanı kurabileceğini söylüyor.

NASA, Mars’ta rüzgar enerjisiyle yaşam kuracak
22 Aralık 2022 08:18

NASA, önümüzdeki yıllarda önce Ay’a daha sonra da Mars’a astronot göndermek istiyor. NASA’nın Artemis ismini verdiği bu projede, SpaceX başta olmak üzere Avrupa Uzay Ajansı ve Japonya Uzay Ajansı gibi kurumlar yer alıyor.

NASA araştırmacıları, gelecekte Mars’a gidecek astronotların rüzgar enerjisinden yararlanarak yaşam alanı kurabileceğini söylüyor.

Araştırmacılar, rüzgar enerjisinin kızıl gezegende enerji üretiminin önemli bir ayağı olabileceği sonucuna vardı.

Gezegenin rüzgar potansiyelini analiz eden ekip, rüzgar enerjisinin Mars’ın büyük kısmında istikrarlı, sürdürülebilir bir enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini ifade etti.


Nükleer enerjiye alternatif

Bilim insanları, uzay görevlerinde genellikle nükleer enerji kullanmaya yöneliyor. Ancak nükleer cihazları insanların yaşam alanlarının yakınlarına yerleştirmek güvenlik endişelerine neden olabilir.

Bu yüzden araştırmacılar, insan yerleşimleri için sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan rüzgarı değerlendirmek istiyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.