ORDU’DA 62. GÖLET TAMAMLANDI
BAŞKAN DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’İN ÖZEL ÖNEM VERDİĞİ GÖLET ÇALIŞMASINDA 62 GÖLETTE TAMAMLANDI
GÖLKÖY, ULUVAHTA YAYLASINDA TURİZM AMAÇLI YAPILAN GÖLET HAYIRLI OLSUN
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşabilecek kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla ilçelerde başlattığı gölet çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Gölköy ilçesi Uluvahta Yaylasında geçtiğimiz aylarda başlatılan turizm amaçlı gölet çalışması tamamlandı. Yapımı tamamlanan bu gölet ile birlikte Ordu’da 5,5 yılda 62’inci gölet yapılarak kullanıma sunuldu.
Başkan Güler’in öncülüğünde Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile 5,5 yılda kırsal mahalleler başta olmak üzere ilçe merkezlerinde içme suyu başta olmak üzere, hayvancılık, tarım ve turizm alanında kullanılmak üzere göletler hayata geçirildi. Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler doğal yapıyı ve estetiği bozmayacak şekilde inşa edildi.
TURİZM AMAÇLI 62. GÖLET ULUVAHTA YAYLASINA YAPILDI
Ordu’nun 19 ilçesinde alt ve üstyapıda önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Gölköy ilçesi Uluvahta Yaylasına Turizm amaçlı gölet çalışmasını tamamladı. Kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde, temelden 10 metre yüksekliğinde, 82 metre gövde uzunluğundaki gölet 32 bin 750 metreküp su tutma kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Tamamen doğaya uyumlu inşa edilen göletin hizmete alınması ile birlikte kuraklık riskine karşın alternatif bir su kaynağı da oluşturulmuş olundu.
ORDU’DA SULAR AKIP GİTMİYOR
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra Ordu’da toplam 62 adet gölet yapılarak hizmete sunuldu. Yapılan çalışmalar kapsamında, Mesudiye’de 19, Korgan’da 11, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 6, İkizce ’de 1, Kabataş’ta 5, Perşembe’de 2 ve Akkuş’ta 1 olmak üzere 10 ilçede toplamda 62 gölette su tutumu sağlandı.
Yapılan göletler ile birlikte alternatif içme suyu kaynakları artırılırken kuraklık tehlikesine karşı Ordu’nun su sıkıntısı en aza indirilmesi hedefleniyor.